Foto: koprivnica.hr
Gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji pročelnika Tomislava Golubića i Darija Jembreka obišao je 15 milijuna kuna vrijedne radove čiji je investitor Grad Koprivnica.

Riječ je o radovima izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu, energetske obnove Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i izgradnje blagovaonice u Područnoj školi Vinica.

Radovi na svim objektima odvijaju se unutar zadanih rokova.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu vrijedan 8.407.127,50 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Zgrada novog vrtića će obuhvaćati tri vrtićke grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. Trenutno su u fazi radovi na izvođenju pregradnih zidova unutar objekta. Planirani završetak radova je kraj listopada ove godine.

Bolje uvjete za rad i boravak u školi imat će i učenici te zaposlenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Radovi energetske obnove zgrade škole uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije novom drvenom stolarijom, ugradnju ventilacije s rekuperacijom te ugradnju nove energetski učinkovite rasvjete u podrumskom dijelu zgrade. Ukupna vrijednost projekta ie 5.970.690,52 kuna a isti je sufinanciran sredstvima u okviru projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije 2014-2020 u okviru projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Trenutno se izvode radovi na sustavu hlađenja i ventilacije. Većina radova u unutrašnjosti je gotova, a završetak istih planiran je prije početka školske godine, dok će fasada biti gotova do kraja rujna ove godine.

Razloga za veselje imaju i učenici te zaposlenici područne škole Vinica. Nakon što je sanirano krovište zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep u vrijednosti 250.506,25 kuna, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade. Riječ je o radovima vrijednima 819.027,33 kuna koji podrazumijeva radove rekonstrukcije, odnosno izgradnja i opremanje blagovaonice. Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje u roku 120 radnih dana.

(koprivnica.hr)