Foto: Grad Koprivnica
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić primio je danas velečasnog Nenada Piskača, župnika u Župi svete Majke Terezije u Starigradu.

Naime, odlukom varaždinskog biskupa monsinjora Bože Radoša, velečasni Piskač odlazi iz službe župnika u Župi svete Majke Terezije i imenuje se župnikom u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi.

Gradonačelnik Jakšić tom je prilikom zahvalio velečasnom Piskaču za sav rad, trud i odricanje koji je uložio u rad župe.

Župa sv. Majke Terezije, u Koprivničkom dekanatu Varaždinske biskupije, nastala je 2003. godine i obuhvaća naselja Starigrad, Draganovec, Bakovčice i Štaglinec, a službu župnika preuzeo je upravo velečasni Nenad Piskač.

Kada je osnovana, župa nije imala ni crkvu ni župni stan za svećenika pa se u početku euharistija slavila u Područnoj školi i Domu kulture u Starigradu, a župnik Piskač kao podstanar stanovao je kod jedne obitelji.

Godine 2004. započela je gradnja župnog pastoralnog centra, dok je gradnja župne crkve započela 2008. godine. Crkva je 2009. posvećena.

Svetom misom u nedjelju, 16. kolovoza velečasni Piskač oprostit će se od svojih župljana.

Novim župnikom u Župi sv. Majke Terezije u Starigradu imenovan je velečasni Ivica Puškadija.

(Grad Koprivnica)