Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Ministar Beroš na otvorenju dnevnih bolnica: Drago mi je što mogu svjedočiti ovakvom kvalitetnom iskoraku

Paviljon dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija danas je svečano otvoren. Projekt je vrijedan 47 milijuna kuna, a u rad je pušten i jedan suvremeni CT uređaj u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica.

Otvorenju je prisustvovao i ministar zdravstva Vili Beroš koji je zahvalio djelatnicima bolnice kao i svim drugim sudionicima koji su sudjelovali u tom projektu.

– Iznimno mi je drago kao ministru zdravstva svjedočiti jednom kvalitetnom iskoraku i napretku koji poboljšava kvalitetu zdravstvene zaštite – istaknuo je Beroš.

Mato Devčić, ravnatelj bolnice, kazao je kako su 1. kolovoza ove godine završili projekt dnevnih bolnica.

– Trenutno se završavaju klarifikacije u projektu tako da vjerujemo da ćemo početkom sljedeće godine moći reći da smo tu priču priveli kraju – rekao je Devčić.

Trenutno u koprivničkoj bolnici traju dva projekta energetske obnove – paviljona psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine. Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna. Također traje energetska obnova 40 godina stare praonice rublja u bolnici u vrijednosti devet milijuna kuna s potpunom izmjenom tehnologije u procesu pranja.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije kazao je kako smatra da je zdravstveni sustav naše županije na iznimno visokom nivou.

Na kraju je ravnatelj koprivničke bolnice ukratko opisao na koji će način raditi dnevna bolnica i čemu će služiti.

– Ono što se može provesti su dijagnostičke procedure, manji kirurški zahvati kroz dnevnu kirurgiju, ali i sva terapija kod kroničnih bolesnika koja se može odraditi u dnevnom režimu. Pacijenti neće ostajati preko noći u bolnicu, a dnevne bolnice će donijeti uštedu  zdravstvenom sustavu i povećat će protok pacijenata što je vrlo važno – zaključio je Devčić.

 

Ministar Vili Beroš u Koprivnici.

Objavljuje Drava.info u Utorak, 25. kolovoza 2020.

 

zatvori