Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Međunarodni biciklistički festival Europska Amazona ‘Z biciklinom na selo’ privukao brojne posjetitelje

U sklopu projekta “Amazon of Europe Bike Trail” organiziran je 2. Međunarodni biciklistički festival Europska Amazona, koji se održava od kolovoza do listopada 2020., kroz 12 biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Biciklistički festival u Koprivničko-križevačkoj županiji “Z biciklinom na selo” organiziran je danas, 30. kolovoza, kao dio manifestacije “Šetnja kroz naivu”.

Biciklijada je održana po dijelu buduće biciklističke rute Amazon of Europe Bike Trail u Podravini, uz promociju kulturne baštine Koprivničko-križevačke županije i samog projekta.

Brojni zaljubljenici u biciklizam okupili su se u Koprivnici oko 10:30. Na putu do Hlebina zaustavili su se u Koprivničkim Bregima i zasladili Bregofskom pitom kako bi lakše stigli na cilj.

Biciklijadu su organizirali Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Udruga “Stari zanati” Hlebine, Udruga žena Bregi i Koprivničko-križevačka županija, koja je ujedno i partner u projektu Amazon of Europe Bike Trail.

Događaj je organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka stožera civilne zaštite.


Projekt “Amazon of Europe Bike Trail” sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi), koji kroz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD) pet država.
Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021.

Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 eura, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu dostupno je na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

 

“Z biciklom na selo” biciklijada od Koprivnice do Hlebina

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 30. kolovoza 2020.

zatvori