Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Vanesa Remenar sa svega 11 godina izvodi gimnastičke vratolomije od kojih zastaje dah

Učila sam ju puzati nakon što je navršila godinu dana. Nije se htjela pokrenuti. Grofici su bracek i seka sve donosili i ona se nije morala za ničim trgati. Mislila sam da neće znati normalno hodati, a evo je sad što sve izvodi – kazala je Vanesina mama.

Koprivničanka Vanesa Remenar ima 11 i pol godina, a već izvodi prave gimnastičke vratolomije.

– U trećem razredu počela sam po malo sama vježbati, a od malena sam se voljela penjati po drveću na najviše grane i izvoditi ludorije. Prije godinu i pol dana na YouTube-u sam počela pratiti ritmičku gimnastiku. Pokušavala sam izvoditi sve što sam vidjela i shvatila da svakim danom mogu sve više – rekla je Vanesa.

Dodala je da je kratko išla u hrvački klub, otprilike tri mjeseca, jer njihovi treninzi uključuje elemente gimnastike, no to joj nije bilo dovoljno zanimljivo.

Nažalost, u našem gradu ne postoji baš gimnastički klub pa sam prije dva mjeseca išla na audiciju u Umjetničku školu Fortunat Pintarić i od jeseni počinjem učiti suvremeni ples – napomenula je.

Vježbajući provodi i po šest sati dnevno, a uzori su joj Arina Averina i Sofie Dossi.

– Slobodno vrijeme još provodim u igri s bratom i sestrom. Volim se rolati, voziti biciklom, skateboardom i romobilom. Volim plivati i roniti, a fora mi je i gimnastika pod vodom. Cijela moja obitelj me podržava u gimnasticiranju, a najviše tata, mama i susjeda Natalija koja je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. To mi daje motivaciju da još više vježbam – zaključila je Vanesa.

Njena majka Andrea velika joj je podrška, no na početku joj nije bilo lako gledati njene vratolomije.

– Dok sam sjedila na balkonu na trećem katu i vidjela ju u visini očiju u krošnji, smrznula sam se. A najbolje od svega je da sam ju učila puzati nakon što je navršila godinu dana. Nije se htjela pokrenuti. Grofici su bracek i seka sve donosili i ona se nije morala za ničim trgati. Mislila sam da neće znati normalno hodati, a evo je sad što sve izvodi – kazala je Vanesina mama.

zatvori