Koprivničanka Vanesa Remenar ima 11 i pol godina, a već izvodi prave gimnastičke vratolomije.

– U trećem razredu počela sam po malo sama vježbati, a od malena sam se voljela penjati po drveću na najviše grane i izvoditi ludorije. Prije godinu i pol dana na YouTube-u sam počela pratiti ritmičku gimnastiku. Pokušavala sam izvoditi sve što sam vidjela i shvatila da svakim danom mogu sve više – rekla je Vanesa.

Dodala je da je kratko išla u hrvački klub, otprilike tri mjeseca, jer njihovi treninzi uključuje elemente gimnastike, no to joj nije bilo dovoljno zanimljivo.

Nažalost, u našem gradu ne postoji baš gimnastički klub pa sam prije dva mjeseca išla na audiciju u Umjetničku školu Fortunat Pintarić i od jeseni počinjem učiti suvremeni ples – napomenula je.

Vježbajući provodi i po šest sati dnevno, a uzori su joj Arina Averina i Sofie Dossi.

– Slobodno vrijeme još provodim u igri s bratom i sestrom. Volim se rolati, voziti biciklom, skateboardom i romobilom. Volim plivati i roniti, a fora mi je i gimnastika pod vodom. Cijela moja obitelj me podržava u gimnasticiranju, a najviše tata, mama i susjeda Natalija koja je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. To mi daje motivaciju da još više vježbam – zaključila je Vanesa.

Njena majka Andrea velika joj je podrška, no na početku joj nije bilo lako gledati njene vratolomije.

– Dok sam sjedila na balkonu na trećem katu i vidjela ju u visini očiju u krošnji, smrznula sam se. A najbolje od svega je da sam ju učila puzati nakon što je navršila godinu dana. Nije se htjela pokrenuti. Grofici su bracek i seka sve donosili i ona se nije morala za ničim trgati. Mislila sam da neće znati normalno hodati, a evo je sad što sve izvodi – kazala je Vanesina mama.