Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Područna škola Josipa Generalića Hlebine dobila novu vanjsku stolariju

Područna škola Josipa Generalića Hlebine koja djeluje u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje dobila je novu vanjsku stolariju vrijednu gotovo 300.000 kuna.

Koprivničko-križevačka županija je preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova
Europske unije osigurala 150.000 kuna, dok je razliku do ukupne vrijednosti projekta od 294.200 kuna s PDV-om osigurala u vlastitom proračunu.

Valja spomenuti kako Županija, Općina Hlebine i područna škola imaju kvalitetnu suradnju, a i sama Općina, sukladno mogućnostima, iz vlastitih sredstava svake godine izdvaja za školsku infrastrukturu i ulaže u podizanje kvalitete uvjeta obrazovanja na njihovom području.

– Prošle godine je na školi zamijenjena stolarija u vrijednosti oko 55.000 kuna, a ove smo godine sredstva uložili u nabavu unutarnje stolarije i u zamjenu bojlera – istaknula je načelnica Božica Trnski.

Župan je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te napomenuo kako veliku
pažnju posvećuju ravnomjernom razvoju svih krajeva pri čemu su kvaliteta obrazovanja,
školska infrastruktura i unapređenje materijalnih uvjeta visoko na listi prioriteta Županijske
uprave.

– Jedna od temeljnih zadaća Županijske uprave jest osiguranje adekvatnih uvjeta za učenike i nastavnike u školama kojima smo osnivač, kako bi prostor u kojem borave bio što ugodniji, siguran i poticajan za rad. Kontinuirano ulažemo u sustav obrazovanja, a tijekom ljeta redovnim popravcima i rekonstrukcijama osiguravamo sve što je potrebno u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta koji će omogućiti, uvjeren sam i dobar uspjeh svih 110 osnovnoškolaca koji će ove godine u Područnoj školi Hlebine pohađati nastavu – kazao je župan Darko Koren.

Jučerašnji posjet Hlebinama bio je prilika i za obilazak radova druge faze rekonstrukcije Galerije naivne umjetnosti koja obuhvaća zamjenu vanjske stolarije, a sufinanciranje ovog projekta Općina je osigurala preko Ministarstva kulture, dok su preostala sredstva osigurana u njihovom proračunu za 2020. godinu.

zatvori