Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Održan sedmi po redu turnir braniteljskih udruga u streljaštvu ‘Oluja – 95’

Sedmi po redu turnir braniteljskih udruga u streljaštvu ‘Oluja – 95’ održan je danas u Koprivnici u organizaciji UDVDR – ogranka Koprivnica i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Sudionike turnira pozdravili su predsjednik županijskog UDVDR-a Siniša Pavlović, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik UDVDR-a Grada Koprivnice Zvonimir Prepelić te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal koji je turnir proglasio otvorenim.

Na gradskoj streljani okupile su se ekipe strijelaca iz Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Međimurske i Osječko-baranjske županije.

Pod nazivom “Oluja – 95” ovaj turnir se već sedmu godinu za redom održava povodom obilježavanja pobjedonosne vojno-redarstvene operacije “Oluja”. Turnir je međunarodni i na njemu su prijašnjih godina sudjelovali i vojni veterani iz Republike Slovenije i Mađarske, no zbog pandemije koronavirusa ovaj put nisu došli. Natjecalo se pojedinačno i ekipno, a najboljima su pripale zahvalnice i medalje. Čestitajući natjecateljima, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Pal naglasio je vrlo dobru suradnju lokalne zajednice i braniteljskih udruga, te izrazio nadu da se na turniru vidimo i iduće godine.

U gađanju zračnom puškom na 10 metara prvo mjesto osvojio je Željko Orlić iz HVIDR-e Sisak. Drugi je Daniel Ivanić iz UDVDR Krapinsko-zagorske županije, a treći Tomo Jurić iz HVIDR-e Dubrava Zagreb. Ekipa HVIDR-e Sisak bila je najbolja i osvojila prvo mjesto, druga je UDVDR Krapinsko-zagorske županije, a treće mjesto pripalo je UDVDR Međimurske županije.

Tekst: Mirko Lukavski

zatvori