Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Blagdan Velike Gospe proslavljen i u Đelekovcu

Oduvijek se blagdan Velike Gospe slavi u Đelekovcu jer i župna crkva posvećena je Uznesenju Blažene Djevice Marije. Stoga na “Velku Mešu”, kako Đelekovčani zovu ovaj blagdan, i vjernici iz okolnih sela dolaze na misu i prošćenje u Đelekovec.

Današnja svetkovina đelekovečke Velke Meše započela je otvaranjem male likovne galerije đelekovečkog likovnog kruga u prostorima Etno udruge Vendi u organizaciji Mladena Levaka, đelekovečkog kulturnjaka koji od zaborava čuva mnoge đelekovečke motive. Tom prilikom predstavljen je i novi broj mjesnog časopisa “Vendi” koji prati zbivanja u Općini kao i rad općinskih udruga.

U Đelekovcu blagdani ne mogu proći bez sportskih događanja pa je već prijepodne održan nogometni susret limača iz Đelekovca i Drnja. Za kraj dana na Osvitovom igralištu održava se završnica nogometnog turnira na kojem uz domaćina nastupaju Tomislav Drnje, Lipa Hlebine i Miklinovec.

Središnja svečanost za Veliku Gospu u Đelekovcu bila je sveta misa koju je predvodio biskup u miru, monsinjor Josip Mrzljak, uz svećenike iz okolice i uz đelekovečkog župnika Silvija Košćaka.

zatvori