Četvrtak, 25. travnja 2024.

EPIDEMIOLOŠKI PROTOKOLI Županijske nogometne utakmice i koncerti pod posebnim mjerama

Najavljena su brojna javna okupljanja ovog vikenda od čega su dva koncerta u Koprivničkim Bregima i županijske nogometne utakmice.

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj je konferenciji za medije napomenuo da se, oni koji će ići na koncerte, pridržavaju svih epidemioloških mjera, da paze na socijalni kontakt, distancu i da pokušaju biti odgovorni te ako imaju bilo kakve simptome, da ne idu na koncerte.

Ovoga vikenda igraju se županijske nogometne utakmice. Dogovoreni su protokoli koji se odnose na igrače, gledatelje i organizatore utakmica.

– Svaki klub će morati imati zaduženu osobu koja će provoditi epidemiološke mjere. Svim igračima prije ulaska u svlačionice morat će se mjeriti temperatura. Klub će morati osigurati dovoljno dezinficijensa za igrače, službene osobe i gledatelje. Na utakmicama će biti prisutni redari koji će upozoravati gledatelje na fizičku distancu. Službeni sastanci u zatvorenim prostorima morat će se održavati pod maskama, a delegat će prije utakmice morati biti obaviješten o provođenju svih tih epidemioloških mjera – istaknuo je Ljubić.

zatvori