Petak, 26. travnja 2024.

Sudar u Lepavini prouzročila vozačica oduzimanjem prednosti, još tri nesreće jučer u Podravini

Poznati su detalji nesreće koja se sinoć dogodila u Lepavini i u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Kako je izvijestila Policijska uprava koprivničko-križevačka, nesreća se dogodila u 19:25. Prouzročila ju je 49-godišnja vozačica osobnog automobila Ford koprivničke registarske oznake koja je, prilikom uključivanja u promet s makadamskog prilaza, oduzela prednost prolaska osobnom automobilu Renault koprivničkih tablica kojim je u smjeru Sokolovca upravljala 59-godišnjakinja.

Automobili su se sudarili, a obje su vozačice lakše ozlijeđene. Protiv 49-godišnjakinje bit će pokrenut prekršajni postupak.

Još tri prometne nesreće dogodile su se u protekla 24 sata na području Podravine. Najtežu je pola sata prije ponoći izazvao 23-godišnji vozač Audija koprivničkih tablica u Kloštru Podravskom. Zbog neprilagođene je brzine sletio u desni odvodni kanal te udario u zemljano-betonski most. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede, a upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Slijedi mu prekršajni postupak.

Preostale dvije nesreće rezultirale su samo materijalnom štetom. Oko 6:10 u Velikom Otoku 39-godišnjak je u Hyundaiju njemačkih tablica oduzeo prednost Renaultu koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 48-godišnjakinja. Došlo je do sudara, a Renault je potom sletio s kolnika. Protiv 39-godišnjaka bit će pokrenut prekršajni postupak.

A tko je skrivio još jednu sinoćnju nesreću u Kloštru Podravskom zasad nije poznato. Negdje između 20 sati i 23:30 nepoznati je vozač prešao preko travnatog otoka u rotoru u Ulici Ljudevita Gaja te prednjim dijelom vozila udario u tri metalna stupa. Policija za njim traga.

zatvori