Petak, 19. travnja 2024.

Započela je adaptacija dvorane Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom

Započela je adaptacija dvorane Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom.

– Unutrašnje uređenje dvorane složen je posao. Tu su građevinski, električarski i strojarski radovi te posebno razglas, rasvjeta i multimedija. Sve to treba sinkronizirati i obavljati logičnim rasporedom jer se dio radova isprepleće i zavise jedan od drugog – istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

U starom dijelu dvorane spremno se reagira na iznenađenja koja su priredili zub vremena i periodi neodržavanja. Tako su stare, ali zdrave, stogodišnje grede pojačane dodatnim laminiranim gredama, a na novopodaskani strop postavljena je parna brana i kamena vuna debljine 20 cm radi termo izolacije.

Pukotine na nenosivom zidu će se sanirati posebnim pojačivačima. Stara žbuka koja je počela truliti će se skinuti, a umjesto nje će s jedne strane biti postavljeni akustični paneli, a s druge strane nova, porozna žbuka koja diše. Slijedi postavljanje instalacija, pozornice, podova i slično.

– Stari, skoro stoljetni dom vu kojem smo predstavljali i popevali, na svate plesali, na zabavaj stekali nastavit će živjeti još otporniji na čudi ljudi i prirode, još ljepši i svrsishodniji – dodao je načelnik Brljek.

zatvori