Srijeda, 24. travnja 2024.

Županijski stožer: Svi testirani uzorci na koronavirus negativni

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Dodaju da je svih 27 testiranih uzoraka iz opće populacije u posljednja 24 sata negativno, a trenutno je pod mjerom samoizolacije pet osoba, bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba.
Koprivničko-križevačka županija i dalje je jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus.

Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

Danas je održana i koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj su razmijenjene aktualne informacije o epidemiološkom stanju na području županije. Članovi Stožera raspravili su o provedbi mjera zdravstvene zaštite te naglasili važnost očuvanja zdravstveno-socijalnog sustava županije od proboja koronavirusa s naglaskom na posebnu brigu o najugroženijim skupinama, starijim osobama i kroničnim bolesnicima.

Upravo zbog toga, a s ciljem dodatnog jačanja sustava socijalne skrbi, u tijeku je provedba projekta „Zajednica u zajednici“ kojim se kroz edukaciju i interaktivna predavanja dodatno unaprjeđuju kompetencije zaposlenika ustanova i obiteljskih domova za smještaj starijih i nemoćnih osoba te udomiteljskih obitelji.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je na snagu s današnjim danom stupila Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kojom je propisana obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima te Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika. S obzirom na rezultate provedenih nadzora, istaknuo je načelnik, do sada nisu zabilježena veća kršenja propisanih mjera.

zatvori