Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s križevačkog područja.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 105 slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je trenutno 27 osoba, od čega je 16 osoba bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba, dok je preostalih 11 osoba u samoizolaciji nakon povratka iz stranih zemalja.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju i nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

(kckzz.hr)