Srijeda, 24. travnja 2024.

Županijski stožer: Nemamo novooboljelih od koronavirusa, svi testirani uzorci negativni

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Dodaju da je u posljednja 24 sata testiran 31 uzorak sa sumnjom na koronavirus, svi su nalazi negativni.

Napominju da je na području Podravine i Prigorja trenutno samo jedan aktivan slučaj pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije bolesti COVID-19 ukupno je zabilježeno 100 slučajeva oboljenja.

Članovi Stožera podsjećaju na Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima je propisana obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama, trgovačkim društvima, ustanovama i institucijama koje rade sa strankama. Obvezu nošenja maski imaju i stranke koje dolaze u iste te zaposlenici uslužnih djelatnosti koji su u bliskom kontaktu s klijentima.

Apeliraju na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

zatvori