Petak, 29. ožujka 2024.

Županijski stožer civilne zaštite ponovno aktivirao COVID-19 ambulantu u Koprivnici

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju na kojoj je raspravljeno o epidemiološkoj situaciji na području županije.

Načelnik stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je epidemiološka situacija stabilna te nema novih oboljenja od COVID-19. U općoj populaciji četiri osobe imaju aktivni pozitivitet na koronavirus s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji se nalazi 21 osoba.

Na koordinaciji je sukladno uputi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesen i zaključak o ponovnoj aktivaciji COVID-19 ambulante u djelatnosti obiteljske/opće medicine za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu koronavirusom. Izdvojena ordinacija nalazi se u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije, na adresi Trg dr. Tomislava Bardeka 10 (ulaz s dvorišne strane, preko puta Zavoda za hitnu medicinu), a s radom će započeti u ponedjeljak 6. srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 do 9 sati, a u slučaju potrebe radno vrijeme ambulante će se produljivati.

Sukladno odluci stožera, u radu će sudjelovati djelatnici svih zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije) te privatnim zdravstvenim radnicima obiteljske medicine s područja županije.

Članovi stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem fizičke distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

(kckzz.hr)

zatvori