Petak, 19. travnja 2024.

Županijski stožer civilne zaštite osigurao 36 tisuća komada zaštitne medicinske opreme za pružatelje socijalnih usluga

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć operativnih snaga članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac počeo je dostavljati zaštitnu medicinsku opremu za 60 pružatelja socijalnih usluga s područja županije.

Iz Stožera poručuju da su putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurali 36 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa.

– Oprema je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom-sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama. Riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama, zaštitnim odjelima, nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i 430 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora – objasnili su u Stožeru.

Dodali su da iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te su u općoj populaciji s aktivnim pozitivitetom na koronavirus registrirane svega četiri osobe, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

zatvori