Četvrtak, 18. travnja 2024.

Završilo hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, Koren simbolično spustio zastavu pred Županijom

Povodom završetka šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u srijedu 1. srpnja ispred Županijske uprave spuštena je službena zastava predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU 2020.

Zastavu je simbolično spustio župan Darko Koren kazavši pritom kako su izvanredne okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa pred hrvatsko predsjedanje Vijećem stavile velik izazov s kojim se Republika Hrvatska uspješno nosila:

– Unatoč svim okolnostima, pandemiji i potresu koji je pogodio Zagreb, Hrvatska je pokazala da se zna nositi s teškim izazovima i brinuti o sigurnosti građana te funkcioniranju državnih i europskih institucija. Vlada Republike Hrvatske preuzela je predsjedanje nakon samo šest i pol godina članstva u EU i ovo je bila velika privilegija, ali i prilika da se pozicioniramo kao važan međunarodni i politički faktor u europskoj zajednici što smo, uvjeren sam, vrlo dobro iskoristili. Pred nama je razdoblje u kojem će fokus biti na gospodarskom oporavku te se nadam da će čelnici država i vlada uz pomoć uspostavljenih mehanizama uspješno sanirati ekonomske posljedice koje ćemo još dugo osjećati – kazao je župan.

Predsjedanje Vijećem Europske unije s 1. srpnja preuzela je SR Njemačka, jedna od šest zemalja utemeljiteljica EU kojoj je ovo 13. rotirajuće predsjedništvo.

(kckzz.hr)

Foto: kckzz.hr
zatvori