Četvrtak, 25. travnja 2024.

Za sufinanciranje projekata i programa 18 koprivničkih udruga dobilo 488 tisuća kuna

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić danas je uručio prve ugovore za projekte i programe koje su koprivničke udruge uspješno prijavile na ovogodišnje javne pozive Grada Koprivnice za sufinanciranje programa i projekata u 2020. godini, vrijedne nešto više od 488 tisuća kuna.

Radi se o Forumu udruga nezavisne kulture, Folklornom ansamblu Koprivnica, Društvu žena Reka, Društvu žena Goričko srce iz Kunovec Brega, KUD-u Srce Koprivnica, Jazz klubu Koprivnica, Puhačkom orkestru Grada Koprivnice, Udruzi Dobar film, Atelierima Koprivnica, Udruzi Kopriva, Ludens teatru, Klubu za starije osobe Mariška, Društvu žena Kamengrad i Udruzi Latice.

– Sve su nam udruge jako važne, a po solidarnosti se vidi snaga jednog grada, odnosno društva. Vjerujem da s ovim našim planom za ovu godinu i s današnjom podjelom ugovora pokazujemo koliko su nam važne naše udruge iz svih segmenata društva jer ako nećemo imati udruge, ljude i njihove programe, tada ne možemo očekivati i razvijanje novih programa u našem gradu. Grad će bez obzira na sve biti i dalje uz vas i nadam se da ćemo ipak uz malo više pozitivne energije završiti ovu godinu na najbolji mogući način – rekao je Jakšić.

Koliko sufinanciranje projekata od strane Grada znači za život jedne udruge, rekao je Zoran Pehnec iz Puhačkog orkestra Grada Koprivnice.

– Puno nam to znači, pogotovo zato što nam je Grad jedini donator sredstva pomoću kojih djeluje naša udruga i orkestar. Sredstva su nam važna za obnovu instrumenata u koju nije ulagano od 1993. godine. Orkestar trenutno broji 45 članova i jako sam sretan da polovicu orkestra čine mladi članovi što nam daje jednu sigurnost za daljnji rad i razvoj orkestra jer što je pravi grad bez pravog puhačkog orkestra – zaključio je Pehnec.

Dodajmo i da je u 2020. godini raspisano ukupno sedam javnih poziva vrijednih 1,6 milijuna kuna.

– Zbog situacije s koronavirusom dio programa, projekata, festivala i manifestacija nije se, odnosno neće se održati, a sve na temelju očitovanja udruga. Zbog pridržavanja epidemioloških mjera danas su podijeljeni ugovori za 18 udruga – kažu u Gradskoj upravi.

Više o ugovorima i javnim pozivima na koprivnica.hr.

zatvori