Četvrtak, 18. travnja 2024.

Valentina Hrženjak nova trenerica mlađih dobnih kategorija ŽKK Podravac Virje

S početkom srpnja održana je 1. sjednica Izvršnog odbora Ženskog košarkaškog kluba ‘Podravac’ Virje na kojoj je raspravljano o budućim aktivnostima i razvojnim planovima vezanim uz klub.

Kao jedna od važnijih točaka sjednice raspravljalo se o trenerima za novu sezonu te je donesena odluka o razrješenju dužnosti dosadašnjeg trenera seniorki i mlađih dobnih kategorija Damira Betlehema. Saželi su se dojmovi o ovogodišnjim rezultatima i zahvalilo treneru na izvanrednom uspjehu s kategorijom U-13 gdje je osvojen naslov prvakinja Hrvatske, u kategoriji U-17 zauzelo se 2. mjesto u Regiji Sjever i to odmah iza Koprivnice, dok kategorije U-15 i U-19 nisu završile sezonu zbog COVID-19 situacije.

Seniorke su odigrale jednu od najlošijih sezona u povijesti kluba, a većinu koje su iznijele (pre)mlade igračice. Takva odluka donesena je jednoglasno, u čijem je obrazloženju naglasak na negativnom pedagoškom radu trenera u radu s najmlađim igračicama, a oko koje klub namjerava graditi budućnost seniorske ekipe.

Ujedno su predlagana i nova rješenja na trenerskim pozicijama, tražeći ih prvenstveno u domaćoj sredini pa je tako za mlađe dobne kategorije predložena Valentina Hrženjak (rođ. Šimunić). Riječ je o dugogodišnjoj igračici kluba s većim brojem nastupa za hrvatsku reprezentaciju u mlađim kategorijama. Odlikuje ju mirnoća, izniman pregled i kontrola igre te kvalitetan pas, kojim je više puta bila među najboljim asistenticama u različitim natjecanjima. Posljednju sezonu 2019./20. odigrala je u ŽKK Koprivnica gdje je bila i pomoćna trenerica mlađih dobnih kategorija čime je stekla početno iskustvo u trenerskom vođenju ekipa koje će dalje razvijati u svom matičnom klubu.

Izvršni odbor je uvjeren kako će se Valentina Hrženjak kvalitetno snaći u povjerenoj joj ulozi te će biti novi spiritus movens i primjer vrhunskog sportaša mlađim igračicama. Upravo stoga, pozivaju se sve stare i nove zainteresirane igračice da do sredine kolovoza iskažu interes i (pri)jave se na e-poštu [email protected] ili mob. 099/733-6021 predsjedniku Robertu Čiminu kako bi pravovremeno počeli s pripremom igračkog kadra za sezonu 2020./21. Prvo okupljanje predviđeno je za 17. kolovoza 2020. godine, a što će ponajprije ovisiti o razvoju situacije uz COVID-19 i mogućnosti treniranja u dvorani.

(ŽKK Podravac Virje)

zatvori