Četvrtak, 18. travnja 2024.

Udruga HERA organizirala edukativno predavanje “Zaštita djece žrtava obiteljskog nasilja”

U Centru za socijalnu skrb Koprivnica u ponedjeljak je održano edukativno predavanje “Zaštita djece žrtava obiteljskog nasilja”.

Predavanje koje se održalo u organizaciji Udruge HERA Križevci, bilo je namijenjeno stručnim osobama u institucijama i organizacijama koje se u svom radu susreću s djecom žrtvama obiteljskog nasilja.

Predavanje je održala Ella Selak Bagarić, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Cilj predavanja bio je upoznati sudionike i sudionice predavanja o posljedicama po mentalno zdravlje djece i mladih, ali i posljedicama koje se bez adekvatnog tretmana, reakcije stručnjaka i svih instanci sustava prenose u odraslu dob osobe s iskustvom traume u djetinjstvu i vode do transgeneracijskog prijenosa nasilja. Također, jedan od ciljeva bio je i objasniti rizične faktore za zlostavljanje djece uzimajući u obzir osobine djeteta i roditelja, roditeljske kompetencije te okolišne čimbenike. Poseban naglasak predavanja bio je na posljedicama po somatsko zdravlje, a što novija istraživanja i klinička praksa sve više potvrđuju.

Spomenimo i da je uz Udrugu HERA organizator i Centar za socijalnu skrb Koprivnica u sklopu projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja”.

zatvori