Utorak, 23. travnja 2024.

U Podravini i Prigorju novi slučaj zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata na području Podravine i Prigorja zabilježen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

“Pristigli su nalazi 36 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije te je na području županije zabilježen jedan novi slučaj koronavirusa. Riječ je o osobi s križevačkog područja koja je nakon epidemiološke obrade upućena u samoizolaciju na kućno liječenje”, poručuju iz Stožera.

Dodaju da su na području županije trenutno tri aktivna slučaja pozitiviteta na koronavirus, a u samoizolaciji je deset osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19 ukupno su zabilježena 102 slučaja oboljenja koronavirusom.

Apeliraju na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

zatvori