Srijeda, 27. ožujka 2024.

Stipić uoči Lokomotive: Igramo protiv jedne od najboljih momčadi u ligi, ali vjerujemo u sebe

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će u sklopu 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradakom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Lokomotivu.

Susret počinje u 18:55, a najavio ga je trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić.

– Ovaj dugi tjedan došao nam je kao melem na ranu nakon mentalno i fizički napornih dana kada smo bili pod pritiskom. Odgovorili smo na taj pritisak na jedan jako dobar način i osigurali ostanak u ligi četiri kola prije kraja. Izgubili smo dosta energije na tom putu pa nam je, kao što sam rekao, ovaj dugi tjedan odlično došao. Iskoristili smo ga na najbolji mogući način. Osjećamo se odlično, odmorili smo glave, vratili se trenažnom procesu i u potpunosti se posvetili sutrašnjoj utakmici s Lokomotivom koja je jedna od najboljih momčadi u HNL-u.

Otkrio je trener Stipić koji će biti recept za sutrašnju utakmicu.

– Moramo vjerovati u nas, a onda i u statistiku koja govori da nismo, nakon pauze, već četiri utakmice u Koprivnici primili gol. Teško je igrati protiv nas jer kad protivnik ima loptu svi se zajedno branimo puni entuzijazma, kompaktno stojimo na terenu i kroz komunikaciju si olakšavamo posao. Isto to želimo i sutra vidjeti na terenu. Prvi zadatak bit će nam ne primiti pogodak i pripaziti na njihovu kontru i njihove brzance, a onda u našem stilu, kroz našu igru u napadu pokušati doći do gola.

Kratka će biti pauza između aktualnog i idućeg prvenstva.

– U vrlo smo osjetljivoj fazi u kojoj moramo pripaziti na našu energiju jer je specifičan prijelaz iz sezone u sezonu. Nećemo se imati kada odmoriti tako da se ovim utakmicama moramo veseliti, ali ne ih staviti blizu srcu jer smo naš cilj ostvarili. Moramo imati novu sezonu pred očima jer želimo biti pravi od samog starta.

Prethodne utakmice protiv Lokomotive su arhivirane.

– One su prošlost i ne osvrćemo se na njih. Kup utakmica bila je slična onoj protiv Istre. Mislim da smo čak tada igrali i bolje, ali nismo iskoristili svoje šanse. Sve to zajedno nije bitno više. Ovo je nova utakmica, oni imaju svoje ciljeve, mi svoje i to je to. U odnosu na utakmicu u Kupu nećemo moći računati na bitne, ozljeđene igrače, ali tako je kako je.

Bliži se kraj prvenstva.

– Pred nama su još tri utakmice u kojima želimo osigurati svoje sedmo mjesto. Ne trebamo gledati ni naprijed ni nazad već se isključivo koncentrirati na nas, sadašnjost i utakmicu s Lokomotivom. Vjerujemo da ćemo završiti 7. i ako to tako bude moramo biti zadovoljni jer je HNL jaka i surova liga, a situacija u kojoj smo se mi našli govori nam da moramo biti zadovoljni. Igramo lijep nogomet, imamo pozitivnu svakodnevnicu, gledamo sebe, gledamo prema naprijed i tako treba biti. Moramo biti konkurentni u zadnje tri utakmice, ali ne ‘izgoriti’ od želje kako nam to ne bi utjecalo na start iduće sezone.

(NK Slaven Belupo)

zatvori