Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Na tržnici otvoren restorančić ‘Smutek – domaći kutek’: Degustirajte zdrave proizvode s koprivničkog placa

Na koprivničkoj Gradskoj tržnici danas je otvoren restorančić ‘Smutek – domaći kutek’. Riječ je o mjestu na kojem svi zainteresirani mogu uživati u ponudi domaćih proizvoda s tržnice.

– Ovaj mali bistro otvorio je Komunalac, a u njemu se mogu konzumirati salate, “smuteki” za koje nam je originalna ideja bila da ih možete pokupiti dok idete na plac ili s placa, a svi su proizvodi načinjeni od domaćih namirnica koje se mogu kupiti na tržnici. S obzirom na to da smo pravi Podravci, obogatili smo ponudu kobasicama, špekom, sirom i vrhnjem. Cilj je promovirati lokalne proizvođače, unaprijediti prodaju, ali i ponuditi nešto novo građanima Koprivnice – rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat dodala je da je “Smutek” spoj rada ljudi iz Komunalca, kolega s tržnice i zaposlenika Gradske uprave.

– Vidi se da timskim radom možemo napraviti nešto što je urbano, tradicionalno i lijepo. Prioritet je da izađemo s proizvodima s tržnice u nekom drugom obliku. Recepti naših kolega mijenjat će se sezonski u skladu s namirnicama koje nalazimo na našoj tržnici. Željeli smo napraviti zdrave obroke i zdravi doručak kako bi se unaprijedila prodaja na tržnici – objasnila je Horvat.

Nakon službenog otvorenja uslijedila je degustacija, a otpad se bacao u drvenu konstrukciju koju su, isto tako, napravili djelatnici Komunalca kako bi se ljudima dodatno podigla svijest o važnosti razvrstavanja otpada.

Dodajmo i da je ‘Smutek’ otvoren od ponedjeljka do petka od osam do 14 sati i subotom od osam do 13 sati.

zatvori