Srijeda, 27. ožujka 2024.

REKORDER VIKENDA Biciklist u Koprivnici u nedjelju ‘napuhao’ 3,14 promila

Tijekom vikenda, od 3. do 6. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća – jedna s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U policiji objašnjavaju da su uzroci prometnih nesreća bili nepropisna vožnja unazad, oduzimanje prednosti prolaska, ometanje vozača od strane putnika, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno mimoilaženje.

Dodaju da je tijekom vikenda sankcionirano ukupno 250 prometnih prekršaja od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 110 prekršaja prekoračenja opuštenih brzina kretanja, 31 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak u 19 sati, na državnoj cesti broj 2, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 142 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 19:40, u Ulici braće Radića u Koprivnici, kod 42-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,14 promila.

U policiji napominju i da je zatečen vozač koji je u petak u 10:30, u Koprivnici u Ulici dr. Željka Selingera na parkiralištu, zbog nepropisnog kretanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 2,62 promila, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj je oštetio tri osobna automobila.

– Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 28.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 10 mjeseci – kažu u policiji.

Ističu da je izvršen i nadzor 58 mladih vozača i utvrđeno je 11 prekršaja, a najveću koncentraciju alkohola kod mladih vozača imao je 23-godišnji vozač koji je u 23:15 u Starogradskoj ulici u Starigradu upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila.

zatvori