Petak, 19. travnja 2024.

Promet vikendom: Neslavni alkoholni rekorder biciklist u Koprivničkim Bregima

Policija je i ovaj vikend imala pune ruke posla. Na području županije tijekom vikenda sankcionirano je 286 prometnih prekršaja zbog upravljanja vozila pod utjecanjem alkohola, neprimjerene brzine, nepropisnih kretanja na kolniku, nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje.

Rekordno prekoračenje brzine zabilježena je u subotu u Kenđelovcu kada je vozač vozio brzinom od 136 kilometara na sat pod ograničenjem na 70, a najveća je koncentracija alkohola zabilježena istog dana u Koprivničkim Bregima kod 50-godišnjaka koji je biciklom upravljao s 2,71 promila alkohola u krvi.

Među prometnim nesrećama nažalost zabilježena je i jedna s poginulom osobom: u Đurđevcu je smrtno stradao 23-godišnji motociklist. U preostale tri nesreće jedna je osoba ozlijeđena.

Iz policije posebno ističu slučaj 27-godišnjeg vozača koji je u nedjelju malo iza ponoći u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom bez vozačke dozvole, koja mu je ranije oduzeta, i pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Vozač je uhićen, a u žurnom prekršajnom postupku izrečena mu je novčana kazna u iznosu od čak 36 tisuća kuna.

Policijski službenici poručuju da će i dalje pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala i recidivista.

zatvori