Srijeda, 24. travnja 2024.

Projekt RCGO Piškornica prijavljen za dodjelu bespovratnih europskih sredstava

Dovršetkom izrade sve projektno-tehničke dokumentacije koja je uključivala i ishođenje lokacijske dozvole, završeni su svi pripremni postupci, poručili su iz Piškornice.

Dodaju da je početkom srpnja Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo poziv za prijavu projektnog prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz kohezijskog fonda Europske unije za projekt Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

– Ukupna bespovratna sredstva iznose gotovo 404 milijuna kuna, od čega europska sredstva iznose 314 milijuna kuna, a nacionalna 89,7 milijuna kuna – navode.

Iako je rok za podnošenje projektne prijave definiran do 20. srpnja, projektni prijedlog je u srijedu poslan u obradu u sustav eFondovi.

– Nakon odluke o dodjeli sredstava i potpisivanja ugovora pokrenut će se postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica kao i postupci javne nabave za ugovaranje, usluga informiranja i vidljivosti, tehničke pomoći i upravljanja projektom te nadzora nad projektiranjem i izgradnjom RCGO Piškornica – zaključuju u Piškornici.

zatvori