Utorak, 26. ožujka 2024.

POTICANJE PODUZETNIŠTVA Martina Mezga otvorila moderan frizerski salon u Drnju

Općina Drnje dobila je novi frizerski salon ‘Šiško’ zahvaljujući mladoj poduzetnici Martini Mezga koja se odlučila na jedan hrabar i ambiciozan korak, a upravo jučer bila je prilika za svečano otvorenje.

– Od malih nogu sam zainteresirana za sve što ima poveznicu s kreativnošću, a još tada sam željela i da sve što napravim bude jedinstveno i drugačije. Šišanje je jedna od stvari kroz koju svoju kreativnost i jedinstvenost mogu prenijeti u nešto opipljivo i zanimljivo pa je zbog toga Šiško pokrenut još u veljači 2017. godine – rekla je Martina.

Dodala je da otvorenje frizerskog salona objedinjuje njen kreativni put i stavlja točku na i.

– Posebno mi je drago da je načelnik Petar Dombaj prepoznao potencijal i želju za pokretanjem modernog te svima pristupačnog frizerskog salona u našem Drnju. Želim zahvaliti i mom zaručniku Matiji Matijašiću koji je cijelu ideju i želju pretvorio u finalni proizvod u ovom novouređenom prostoru, a salona naravno ne bi bilo ni bez podrške od strane obitelji i prijatelja – kazala je.

Ustupila Općina Drnje.

Načelnik Općine Petar Dombaj dodao je da je Martina prije nekoliko mjeseci došla u Općinu s idejom da joj je potreban prostor za rad s obzirom na to da je dosad imala pokretni frizerski salon.

– U svega nekoliko minuta dogovorili jednu sjajnu opciju, što su naši vijećnici na Općinskom vijeću Općine Drnje jednoglasno prihvatili. Općinski prostor u središtu Drnja, iznad prostorija Hrvatske pošte, dali smo joj u najam po simboličnoj cijeni, tek toliko da zadovoljimo zakonsku normu. Nama u Općini cilj je poticati poduzetništvo i obrt, a upravo je ovaj slučaj primjer kako želimo i nadalje izlaziti u susret našim vrijednim i marljivim ljudima koji žele ostvariti svoju viziju – istaknuo je Dombaj.

Ustupila Općina Drnje.

Što se tiče Martine, napomenuo je da mu je izuzetno drago što se odlučila na ovakav korak jer je mlada, ambiciozna, marljiva i prepoznata frizerka. Uz ogromnu podršku obitelji uspjela je odraditi sve ono što će joj omogućiti bolji i kvalitetniji rad, smatra Dombaj.

– Kao načelnika veseli me to da se nakon dugo vremena pokrenula realizacija pokretanja poduzetništva u našoj općini. Dugo se vremena govorilo o tome, imali smo puno pripremnih radnji da bismo konačno došli do toga da u istom tjednu kad otvaramo frizerski salon, na vijeću donosimo Urbanistički plan za poduzetničku zonu Cege u Drnju, a to je ključni akt nakon čega možemo ići u potpis ugovora sa svim zainteresiranim poduzetnicima čiji su zahtjevi o pokretanju i razvoju poslovanja u našoj Općini prihvaćeni na Općinskom vijeću Općine Drnje. Smatram da je razvoj i širenje gospodarstva ključ razvoja našeg mjesta i najbolja moguća demografska politika – zaključio je načelnik.

 

zatvori