Petak, 29. ožujka 2024.

Gotov je odmor: Igračice i stručni stožer Podravka Vegete počinju s pripremama za novu sezonu

Rukometašice i stručni stožer RK Podravka Vegete okupili su se jučer nakon ljetne stanke.

Kako bi stručni stožer imao uvid u fizičku spremnost igračica, rukometašice će uoči priprema odraditi testiranja na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a pripreme će se odrađivati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović i na Bazenima Cerine.

Planirane su i utakmice protiv Osijeka, Siofoka, Krima i Duanea Braile, no njihovo će odigravanje ovisiti o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i Europi koju klub aktivno prati jer su zdravlje i sigurnost na prvom mjestu.

Igračicama se obratila direktorica kluba Vlatka Mihoci, a sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović poželjela im je dobrodošlicu te je pohvalila njihov rad tijekom korone, ali i tijekom ljetne pauze.

– Još ne znamo kakva će biti sezona koja je pred nama. Nadamo se da će sve biti u redu, a mi ćemo dati sve od sebe da sve bude bez problema. Epidemiološka situacija je neizvjesna te ne možemo znati što nas očekuje sutra. Na nama je da se držimo svih mjera i preporuka. Pred vama je puno rada i treninga tijekom ovih priprema, a na vama je da se pokažete i dokažete. Želimo napraviti iskorak s obzirom na prošlu sezonu koja je, unatoč preranom prekidu, bila uspješna. Pred vama su veliki izazovi, a ja vam želim puno sreće i uspjeha u njihovom ostvarivanju – rekla je direktorica Mihoci.

Igračicama se obratio i glavni trener Zlatko Saračević koji se u svom govoru osvrnuo na dug period u kojem su bile bez zajedničkih treninga u dvorani i utakmica te je upozorio kako ih očekuju naporne pripreme.

– Od sutra počinjemo trenirati “punim gasom”, plan i program su takvi kakvi jesu i mi ćemo ih se držati. Morate dati svoj maksimum, za loše igre ne postoji opravdanje. Na nama je da se dobro pripremimo kako bismo, kada se počnu igrati utakmice, bili spremni za sve i svakoga – poručio im je Saračević.

Igračice i stožer nakon okupljanja su otišli na ručak do Podravkinog rekreacijskog centra na kojem im se pridružio i član Nadzornog odbora Krunoslav Bešvir.

– Ponosni smo na vas i klub te sve što činite za njega. Ponosni smo na vaše rezultate, ali i na sve što činite za promociju sporta i rukometa. U posljednjih nekoliko godina napravili smo veliki iskorak kako u sportskome smislu tako i u promociji grada Koprivnice kao grada rukometa. Veselim se sezoni koja je pred nama, a i pogled na vas dobro raspoložene pokazatelj je da je pred nama jedna odlična sezona. Vjerujem da unatoč situaciji u kojoj se nalazi cijela Europa pa tako i Hrvatska, a koja je posljedica pandemije koronavirusa da ćemo imati prilike uživati u utakmicama Lige prvakinja. Priželjkujem da se nađe način pa makar on bio da vi igrate, a mi vas pratimo preko TV-a umjesto s punih tribina kao do sada, no podrška navijača sigurno vam neće izostati. Koprivnica je grad rukometa i on će to zasigurno ostati u budućnosti. Glavni sponzor Podravka do sada je bio uz vas, a on će tamo ostati i u budućnosti! – rekao je Bešvir.

Popis igračica Podravka Vegete za sezonu 2020./2021.

Vratarke: Antonia Tucaković, Magdalena Ećimović, Yuliya Dumanska
Kružne napadačice: Dragica Džono, Aneja Beganović, Elena Popović
Lijeva krila: Korina Karlovčan, Dijana Mugoša, Margarita Škarić
Desna krila: Ana Turk, Nikolina Zadravec, Bruna Zrnić
Vanjske igračice: Lucija Jandrašić, Selena Milošević, Dejana Milosavljević, Ivona Mrđen, Lea Franušić, Ana Buljan, Lamprini Tsakalou, Azenaide Danila Jose Carlos.
Stručni stožer: glavni trener Zlatko Saračević, pomoćni trener Antonio Pranjić, trenerica vratarki Barbara Stančin, kondicijski trener Nikola Golub, fizioterapeut Bojan Savić i pomoćni fizioterapeut Jurica Ivančan.

(RK Podravka)

Foto RK Podravka Vegeta
Foto RK Podravka Vegeta
zatvori