Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Podravka Vegeta doznala protivnice u skupini u novoj sezoni Lige prvakinja

Podravka Vegeta doznala je protiv kojih će se klubova natjecati za prolaz skupine u novoj sezoni DELO EHF Lige prvakinja.

Ždrijeb je održan jučer u sjedištu Europske rukometne federacije u Beču, po prvi puta u povijesti Lige prvakinja bez nazočnosti predstavnika klubova.

Podravka Vegeta završila je u skupini B gdje su još Ramnicu Valcea iz Rumunjske, Győr iz Mađarske, Budućnost iz Crne Gore, Borussia Dortmund iz Njemačke, CSKA iz Rusije, Brest Bretagne iz Francuske i Odense Handbold iz Danske. U skupini A završili su francuski Metz, ruski Rostov-Don, norveški Vipers Kristiansand, danski Team Esbjerg, mađarski FTC Rail Cargo Hungaria, rumunjski Bukurešt, njemački Bietigheim i slovenski Krim Mercator.

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon ždrijeba je izjavio:

Mislim da smo od dvije moguće skupine dobili ipak onu nešto lakšu. No, nemojmo se zavaravati, ovo je Liga prvakinja i tu su sve ekipe na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i u svakoj utakmici damo sve od sebe. Mislim da se možemo nositi sa svim ekipama u našoj skupini, a svaka će utakmica biti spektakl za sebe. Očekujem atraktivne utakmice i da Koprivnica još jednom pokaže Europi kakvu atmosferu može stvoriti.

Od ove godine Liga prvakinja igra se u novom formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se direktno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u play-offu. Dva posljednjeplasirana kluba iz svake skupine završavaju natjecanje nakon 14. kola.

Prema rasporedu, Liga prvakinja trebala bi početi 12. rujna. Rukometašice Podravka Vegete trenutno su na odmoru, a početak priprema zakazan je za 20. srpnja.

(RK Podravka)

zatvori