Četvrtak, 25. travnja 2024.

Počela je žetvena sezona, koprivnički vatrogasci pozivaju na pojačani oprez

Kao i svake godine u ovo doba, u tijeku su pasivna vatrogasna dežurstva na području Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Vatrogasci pozivaju sve građane da budu posebno oprezni jer je u ljetnim mjesecima mogućnost požara najizraženija.

– To znači da sva dobrovoljna vatrogasna društva, članovi Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, ustrojavaju pred žetvenu (turističku) sezonu službe motrenja, ophodnji, izviđanja, obavješćivanja, čuvanja građevina, šumskih površina, žitnih polja te zaštićenih dijelova prirode, a sve radi pravovremenog otkrivanja, javljanja i reagiranja na gašenje požara kad je u samom začetku. Isto tako, obavljaju i vizualnu provjeru hidrantske mreže i o svim nedostacima obavještavaju odgovorne strukture – rekao je Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica.

Zapovjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava prema vlastitoj procjeni odlučuju o broju vatrogasaca te vremenu početka i završetka dežurstva.

– Zapovjednik JVP Koprivnica poduzet će dodatne mjere zaštite od požara u zaštićenim dijelovima prirode, odnosno u specijalnom rezervatu šumske vegetacije Dugačko brdo i kod spomenika prirode Stabla pitomog kestena u Močilama – dodao je Blažeković.

Ovim putem VZG Koprivnica poziva sve građane na oprez, a ako zamijete požar da u najkraćem mogućem roku obavijeste vatrogasce kako bi šteta bila što manja.

zatvori