Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Započeli su radovi kod Osnovne škole Đuro Ester, sportska dvorana trebala bi biti gotova do proljeća 2021.

Započela je prva faza radova na izgradnji sportske dvorane kod Osnovne škole ‘Đuro Ester’ u Koprivnici.

Izgled i lokacija buduće dvorane predstavljeni su javnosti sredinom lipnja kada je i najavljeno da će nakon završetka školske godine na gradilište doći djelatnici Kominga i Koprivničkih voda radi pripremnih radova.

– Počelo je prekapanje i potrebni zahvati na kanalizaciji jer se sad ovdje ipak mijenja određena struktura, dolazi jedan veliki objekt. Apeliram na djelatnike Podravke i na djelatnike škole, iako će sad biti praznici, na malo strpljenja s obzirom na to da se počelo bušiti i raskapati – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da vrijednost radova na kanalizaciji iznosi 150 tisuća kuna.

Foto: Sonja Barčanec.

Radovi na samoj izgradnji trebali bi krenuti u kolovozu ili rujnu, a plan je da dvorana bude gotova do proljeća 2021. godine. Tako će već iduće godine oko 740 učenika nastavu tjelesnog imati u novoj dvorani pri čemu će nekoliko razrednih odjeljenja moći istovremeno koristiti prostor.

– Time ispravljamo jednu veliku nepravdu jer je Osnovna škola “Đuro Ester” jedina škola koja nema adekvatnu dvoranu, zaslužili su to. Na taj ćemo način značajno podići nivo obrazovanja i svega onoga što je potrebno našim mladima, ali i sportskim rekreativcima – kazao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Koprivnica
Sanja Prelogović. Foto: Sonja Barčanec.

Ovaj je projekt iznimno vrijedan kako za učenike, tako i za cijelu Koprivnicu, dodala je ravnateljica škole Sanja Prelogović.

– Malu dvoranu koju sada koristimo iznajmljujemo do 22 sata tako da vidimo kakve su potrebe ljudi da zajedno provode aktivnosti. Mi smo grad u kojem se sport razvija i njeguje zato vjerujem da će ovo biti jedan predivan projekt za cijeli grad.

Parkiralište kod Doma Slavena koje se nalazi u blizini lokacije na kojoj će osvanuti nova dvorana također će biti uređeno u sklopu ovih radova, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Nova dvorana će djelomično ući na tzv. parkiralište kod Slavena. Samo parkiralište će se dodatno urediti gdje će se izgubiti svega nekih pet parkirnih mjesta, ne više od toga – rekao je Golubić, dok je Jakšić nadodao:

– Imamo komunikaciju s Podravkom i ono što znamo je da Uprava ima određene planove za Dom Slavena. Vjerujem da ćemo u narednih godinu, dvije cijeli ovaj dio grada imati u jednom novom vizualu, u jednom novom obliku – zaključio je gradonačelnik.

zatvori