Započela je prva faza radova na izgradnji sportske dvorane kod Osnovne škole ‘Đuro Ester’ u Koprivnici.

Izgled i lokacija buduće dvorane predstavljeni su javnosti sredinom lipnja kada je i najavljeno da će nakon završetka školske godine na gradilište doći djelatnici Kominga i Koprivničkih voda radi pripremnih radova.

– Počelo je prekapanje i potrebni zahvati na kanalizaciji jer se sad ovdje ipak mijenja određena struktura, dolazi jedan veliki objekt. Apeliram na djelatnike Podravke i na djelatnike škole, iako će sad biti praznici, na malo strpljenja s obzirom na to da se počelo bušiti i raskapati – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da vrijednost radova na kanalizaciji iznosi 150 tisuća kuna.

Foto: Sonja Barčanec.

Radovi na samoj izgradnji trebali bi krenuti u kolovozu ili rujnu, a plan je da dvorana bude gotova do proljeća 2021. godine. Tako će već iduće godine oko 740 učenika nastavu tjelesnog imati u novoj dvorani pri čemu će nekoliko razrednih odjeljenja moći istovremeno koristiti prostor.

– Time ispravljamo jednu veliku nepravdu jer je Osnovna škola “Đuro Ester” jedina škola koja nema adekvatnu dvoranu, zaslužili su to. Na taj ćemo način značajno podići nivo obrazovanja i svega onoga što je potrebno našim mladima, ali i sportskim rekreativcima – kazao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Koprivnica
Sanja Prelogović. Foto: Sonja Barčanec.

Ovaj je projekt iznimno vrijedan kako za učenike, tako i za cijelu Koprivnicu, dodala je ravnateljica škole Sanja Prelogović.

– Malu dvoranu koju sada koristimo iznajmljujemo do 22 sata tako da vidimo kakve su potrebe ljudi da zajedno provode aktivnosti. Mi smo grad u kojem se sport razvija i njeguje zato vjerujem da će ovo biti jedan predivan projekt za cijeli grad.

Parkiralište kod Doma Slavena koje se nalazi u blizini lokacije na kojoj će osvanuti nova dvorana također će biti uređeno u sklopu ovih radova, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Nova dvorana će djelomično ući na tzv. parkiralište kod Slavena. Samo parkiralište će se dodatno urediti gdje će se izgubiti svega nekih pet parkirnih mjesta, ne više od toga – rekao je Golubić, dok je Jakšić nadodao:

– Imamo komunikaciju s Podravkom i ono što znamo je da Uprava ima određene planove za Dom Slavena. Vjerujem da ćemo u narednih godinu, dvije cijeli ovaj dio grada imati u jednom novom vizualu, u jednom novom obliku – zaključio je gradonačelnik.