Snimio Marko Posavec.
Institut za javne financije dodijelio je Općini Molve ocjenu izvrstan za transparentnost proračuna.

– Ova ocjena Instituta za javne financije potvrda je našeg uspješnog rada Općine Molve. Svi dokumenti su javni i transparentni, dostupni našim mještanima, što nam je i cilj u konačnici. Želimo mještane informirati o načinu trošenja javnog novca te nastaviti transparentno poslovati i u vremenima koja su ispred nas – rekao je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

S obzirom na to da je ova ocjena bila zadovoljena i prethodne godine, načelnik ističe da s ponosom može izjaviti da su dosljedni u svojim postupcima i da se trude kontinuirano provoditi objave kako bi postigli fiskalnu transparentnost, trude se poboljšati komunikaciju mještana i lokalne i područne samouprave te time zadovoljiti proračunsko načelo – načelo transparentnosti.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

– Dostupnost javnih informacija omogućava mještanima da se informiraju o radu tijela javne vlasti, o njezinim namjeravanim potezima te o načinu ostvarivanja svojih prava. Transparentnost je preduvjet za odgovornost javne vlasti. Nadamo se da će poboljšati društvo i da je ovo korak vraćanju povjerenja u institucije – objasnio je Ivančan.

Napomenuo je da se fiskalnom transparentnošću mještanima osigurava pristup informacijama koje su im potrebne kako bi mogli ocijeniti političke odluke vlasti, praćenjem i analizom tih informacija.

– U konačnici, rezultat bi trebao biti vidljiv kroz izgradnju međusobnog povjerenja koja vodi aktivnijem uključivanju mještana u proces upravljanja, a time i do unapređenja funkcioniranja JLP(R)S, a koja potrebe mještana usklađuje s proračunskim politikama i alokacijama – zaključio je.