Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Obrtničku školu Koprivnica čeka nadogradnja i rekonstrukcija kako bi postala novi Centar kompetentnosti

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 9. srpnja je održan radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na sastanku kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić raspravljano je o predstojećim aktivnostima u projektu “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu” za koji je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Projekt ukupne vrijednosti 30.027.720,85 kuna će s 85 posto biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, dok će se preostalih 15 posto osigurati iz državnog proračuna.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec prisutne je članove izvijestio o planiranim aktivnostima koje se tiču realizacije projekta te je usuglašena dinamika i postupak provođenja javne nabave za drugu fazu projekta kojim će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Isti se veže na ranije odobren projekt kojim će se unaprijediti infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom potrebnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

(Koprivničko-križevačka županija)

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori