Četvrtak, 25. travnja 2024.

Obrtničkoj školi Koprivnica odobren još jedan projekt mobilnosti vrijedan gotovo 90 tisuća eura

Obrtničkoj školi Koprivnica odobren je 12. projekt mobilnosti EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020. projekt je vrijedan gotovo 90 tisuća eura, a uključuje tri mobilnosti učenika i dvije mobilnosti nastavnika koje će se provesti u idućoj školskoj godini.

Danijel Mustafa, školski projektni koordinator, napominje da mobilnosti traju 19 dana, a njima će se omogućiti stručno osposobljavanje za 16 učenika drugih razreda četverogodišnjih zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo i 12 učenika drugog razreda trogodišnjih zanimanja konobar i kuhar s po dvoje nastavnika u pratnji u partnerskoj školi Šolskom centru Velenje te za pet učenika prvog i drugog razreda trogodišnjeg zanimanja automehaničar s jednim nastavnikom u pratnji u partnerskoj školi u Postojni u Sloveniji.

S druge strane, dvotjednim mobilnostima nastavnika omogućit će se stručno usavršavanje dvoje nastavnika elektrogrupe i strojarske grupe predmeta u Španjolskoj te jednog nastavnika informatičke grupe predmeta u Sloveniji.

– S partnerskim ustanovama dogovoreni su opći ciljevi te planovi i programi stručnih osposobljavanja i usavršavanja, odnosno mobilnosti. Tijekom rujna i listopada ove godine održat će se i sociološko-kulturološke te pripreme iz stručnih područja za odabrane učenike kojima će im se olakšati usvajanje znanja i provođenje zadataka tijekom mobilnosti – objasnio je Mustafa.

zatvori