Četvrtak, 25. travnja 2024.

Nastavljaju se postizborna politička neslaganja na relaciji Lacković – Jakšić

Nakon gostovanja u našoj radijskoj emisiji Drava info i nakon što smo na našem portalu objavili tekstove “Željko Lacković: Da sam ponovno izabran u Sabor, pitanje brze ceste bilo bi riješeno već ovog ponedjeljka” i “Mišel Jakšić: Smiješno mi je što Lacković sada priča o brzoj cesti, a četiri je godine sjedio u Saboru“, zahuktala se rasprava između ova dva političara.

Željko Lacković istaknuo je da mu je zaista neugodno pročitati kad vam netko stavlja u usta nešto što niste rekli. Dodao je da u konkretnom slučaju gradonačelnik Mišel Jakšić apostrofira njegovo gostovanje na Radio Dravi nakon izbora izvodeći zlonamjerni i neistinit sažetak koji se u bitnom očituje u njegovoj izjavi: „evo ljudi bedasti ste da niste glasali za mene, brza cesta bi sad već bila tu“.

– Istine radi u navedenoj emisiji zahvalio sam se biračima, čestitao pobjednicima izbora i ponaosob Jakšiću na ulasku u Hrvatski sabor. Osvrnuo sam se na okolnost da je parlamentarna većina formirana odmah drugi dan nakon izbora i da je Varaždinska županija ulaskom Štromara i župana Čačića zaštitila je svoje strateške ciljeve, te da je naše glavno pitanje prometne povezanosti sa Zagrebom moglo biti riješeno također istog dana u slučaju mojeg ulaska u sabor. Mislim da je ovakva nedvosmislena izjava bila jasna svim vašim slušateljima i nikako se ne može tumačiti kao dijeljenje lekcije biračima ili nepoštivanje njihove volje kako je to pokušano od strane Jakšića – objasnio je Lacković.

Napomenuo je da je na žalost Podravine, parlamentarna većina sastavljena bez utjecaja naših ljudi.

– Tako će se gradonačelnik Jakšić u oporbi bez ikakvog utjecaja na strateške odluke za našu županiju moći posvetiti svojoj promociji i osobnim ambicijama da postane šef SDP-a. Vjerujem da već sada pred ogledalom vježba svoje prvo obraćanje prilikom potvrđivanja Vlade u saboru kojim će pokušati impresionirati svekoliku političku javnost i premijera Plenkovića – zaključio je Lacković.

S druge strane Jakšić je kazao da priznaje da je možda pogriješio i nije do kraja shvatio komunikaciju Željka Lackovića jer mu je, kako ističe, neprihvatljivo političko trgovanje s povjerenjem birača “pa tko da više s njime ću biti”.

– Ali očito je da ta politika nije donijela brzu cestu jer, podsjetit ću da u prošlom mandatu Sabora nije napravljen niti milimetar brze ceste – napomenuo je Jakšić.

Što se tiče impresioniranja Andreja Plenkovića, Jakšić je naglasio da nema tu potrebu niti želju.

– Respektiram ga kao predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade, a očito je da kod njega impresioniranje ne pali jer su Lacković i Damir Felak dali toliko truda da ga impresioniraju, a zauzvrat mi kao kraj nismo dobili ništa, jedino ako su oni dobili nešto, a da mi to ne znamo – rekao je Jakšić.

Što se tiče volje birača, čestito je Lackoviću na povjerenju koje je dobio, pogotovo u Đurđevcu.

– No isto tako povjerenje koje su birači dali meni, a ponešto je veće nego što ga je dobio Lacković, je nešto što mi govori da moram i dalje ostati fokusiran na potrebe građana, a ne trošiti vrijeme na bizarne političke rasprave i prepucavanja te u istima više ne mislim sudjelovati pa će si Lacković morati raditi PR na nekome drugome – zaključio je Jakšić.

zatvori