Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnički vatrogasci i ove godine čuvaju Brijune od požara

Koprivnički vatrogasci i ove godine tijekom požarne sezone upućeni su na dislokacije u priobalje.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Hrvoje Blažeković rekao je Dravi.info da su redovne dislokacije ove godine počele 25. lipnja. Istaknuo je da smjene traju po 15 dana i to do sredine rujna:

– Kao i prijašnjih godina, i ove godine na najsjeverniju dislokaciju na našem Jadranu, onu na Brijunima, upućeni su vatrogasci grada Koprivnice. Trenutno se tamo nalazi treća smjena dislokacije koju čine četvorica djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, a za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun i otoka Vanga angažirana su četvorica pripadnika DVD-ova Jagnjedovec, Reka i Željezničar – kazao je Blažeković.

Što se tiče opreme, Blažeković je rekao da se na Velikom Brijunu nalazi autocisterna koja je u vlasništvu Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice sa spremnikom od 7000 litara, dok je na Malom Brijunu malo navalno vozilo DVD-a Štaglinec sa spremnikom od 450 litara s pripadajućom opremom.

Blažeković je napomenuo da je glavni zadatak vatrogasaca na dislokaciji prevencija.

– Upozoravaju turiste o zabrani pušenja i zabrani bilo kakvog paljenja vatre na otvorenome. Pomažu u održavanju otoka, hrane i paze na životinje u safari parku te rade na osiguranju prilikom održavanja predstava i manifestacija – rekao je Blažeković.

zatvori