Četvrtak, 25. travnja 2024.

Prostor za vas: Mlada Ema Čumbrek predstavlja svoje radove u izlozima Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’

Izložba mlade Varaždinke Eme Čumbrek postavljena je u izlozima Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ u sklopu projekta ‘Prostor za vas’. Može se razgledati do 31. srpnja.

Ema Čumbrek rođena je 2012. godine i završila je prvi razred II. osnovne škole u Varaždinu. Ova svestrana Varaždinka voli crtati i polako uči o raznim tehnikama koje isprobava gotovo svakodnevno. Voli prijateljima poklanjati svoje radove, a uz školu i crtanje, pleše u Društvu Naša djeca u Varaždinu i pjeva u školskom zboru.

Pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!”, knjižnica nudi mladima (i svima koji se tako osjećaju) mogućnost da uz događanje ili izložbu u izlogu knjižnice predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima. Cilj je projekta potaknuti mlade na stvaralaštvo, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati. Projekt je inspiriran sličnim projektima koje su koprivničke knjižničarke Danijela Petrić i Maja Krulić Gačan upoznale tijekom Erasmus+ studijskog posjeta knjižnicama u Danskoj i oduševljene su dosadašnjim odazivom sudionika i pozitivnim reakcijama publike.

“Pozivamo sve zainteresirane da se i dalje javljaju, pripremaju svoje izložbe, predstavljaju literarne radove ili organiziraju radionice tijekom kojih će posjetiteljima predstaviti svoje vještine”, poručuju iz koprivničke knjižnice.

zatvori