Na području Koprivničko-križevačke županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Zdravstveno i epidemiološko stanje je stabilno, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Svi do sada pristigli uzorci izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni čime je Koprivničko-križevačka županija i dalje jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus. Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

U sklopu projekta “Zajednica u zajednici”, koji je pokrenuo Županijski Stožer civilne zaštite na prijedlog Tima za pomoć i nadzor u provedbi sprječavanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, u ponedjeljak se nastavljaju edukacije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije za djelatnike ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

Županijski Stožer podsjeća i na Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom se od sutra propisuje obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj i povećanje broja oboljelih od COVID-19 infekcije, Županijski Stožer civilne zaštite poziva stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštiti vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.