Srijeda, 24. travnja 2024.

Hudić: Osim ocjene odličan za transparentnost proračuna, važnije je njeno praktično značenje za mještane

Institut za javne financije ocijenio je transparentnost proračuna Općine Koprivnički Bregi s ocjenom odličan.

– Ovo priznanje znači puno za Općinu i nagrada je za uloženi trud djelatnicama i djelatnicima, kao i motivacija za daljnji rad. Proteklih nekoliko godina Općina je također pokazala visoku transparentnost u radu i dobivala ocjenu vrlo dobar, a ovogodišnje priznanje s ocjenom odličan je pokazatelj kako se isplati uložiti dodatan napor i učiniti sve što je potrebno za najvišu ocjenu, a to su bile zapravo samo neke tehničke korekcije u načinu objave i vidljivosti dokumenata na web stranici – rekao je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić.

Dodao je da, ono što je još važnije od same ocjene odličan, je njeno praktično značenje za mještane i sve zainteresirane.

– Svi oni mogu pratiti rad općine na njezinoj web stranici kroz objavljene dokumente, odluke općinskog vijeća i načelnika i financijske izvještaje o planiranju i trošenju općinskog proračuna. Mještani općine mogu saznati sve elemente općinskog proračuna i pratiti dinamiku prihoda i rashoda u odnosu na planirane, a time i lakše razumjeti na koji način i zašto se planiraju i realiziraju sredstva iz općinskog proračuna, od kapitalnih projekata do raznih socijalnih programa pomoći za sve generacije – objasnio je načelnik.

Smatra da je ta transparentnost njima i vidljiva kroz sve što se izgradilo i uložilo u proteklim godinama u izgradnju kvalitetne komunalne infrastrukture kao i svega ostalog potrebnog za ugodan život u Koprivničkim Bregima, Glogovcu i Jeduševcu.

zatvori