Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Udruga Latice i tijekom školskih praznika organizira aktivnosti za članove kluba ‘Naši anđeli’

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice tijekom školskih praznika organizira aktivnosti za djecu u kontinuitetu od 2015. godine.

Ovaj jedinstveni i inovativni program Udruge “Latice” ukazao je na potrebu da i nakon završetka školske godine djeca s teškoćama u razvoju trebaju nastaviti s aktivnostima kvalitetno organiziranog slobodnog vremena kroz boravak na svježem zraku odlascima u prirodu, na Šodericu, šetnja do barake na Vinici, posjet OPG Rakić, Crnoj gori, Podravkinom rekreacijskom centru, posjet izviđačima uz poseban naglasak na važnost tjelovježbe i kretanja prirodom te osvrt na važnost očuvanja okoliša.

I tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika održavat će se kreativne, komunikacijske, likovne, glazbene radionice. Radni terapeut i fizioterapeut provodit će rad u grupi kao i individualni pristup sukladno mogućnostima djece s obzirom na različitost dijagnoza kao što su cerebralna paraliza, autizam, Down sindrom, West sindrom, amauroza, poremećaj u ponašanju, slušni problemi i ostalo.

– Ovim programom obuhvaćeno je petnaestero djece od kojih je sedmero u invalidskim kolicima što iziskuje uključivanje desetak volontera kao pomoć pri kretanju i hranjenju i provedbi ostalih aktivnosti. Ono što nas posebno veseli da i ove godine odaziv volontera je velik – poručili su iz Udruge Latice.

Radionice se održavaju u prostorijama COOR Podravsko sunce od 29. lipnja od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati. Djeca se izmjenjuju u grupama prema preporukama Nacionalnog stožera uz sve mjere koje su propisane zbog prevencije širenja bolesti uzrokovane COVID-19 virusom.

Ovaj program kroz projekte financiraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, GKP Komunalac i KC Vode.

zatvori