Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo remizirao s Lokomotivom, gol za domaću momčad zabio odličan Bogojević

Nogometaši Slaven Belupa u 34. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Lokomotivom u odličnoj utakmici punoj prilika. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 1:1, a pogodak za koprivničku momčad postigao je Bogojević.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na ozljeđene Jeffrena, Mikulića, Filipovića i Soldu, dok je Glavčić imao tri žuta kartona. Njegovo je mjesto u veznoj liniji zauzeo mladi Brković, dok je u vrhu napada, umjesto Jeffrena, zaigrao Lima.

Prvu priliku na današnjoj utakmici imali su gosti. Cokaja su tek milimetri dijelili od gola u 3. minuti susreta kada je bio neprecizan s 10-ak metara. Odgovorila je koprivnička momčad preko Lulića i Bačelić Grgića, ali je obrana Lokomotive oba puta dobro reagirala i odbila lopte u korner. U 14. minuti Goda je izveo aut i pronašao Limu čiji opasan udarac odlično brani Grbić. Tri minute kasnije još jedna odlična prilika za koprivničku momčad. Pucao je s vrha šesnaesterca Bačelić Grgić, ali ponovno je golman gostiju bio na visini zadatka. Krstanovićev lijep udarac gotovo s centra, s kojim je pokušao iznenaditi Grbića, završio je pokraj gola. Lokomotiva je pokušala zaprijetit golu Slaven Belupa preko Tolića u 35. minuti kada je njegov udarac sigurno obranio Ježina.

Drugo poluvrijeme odličnom je prilikom otvorila koprivnička momčad. Kombinirali su Bačelić Grgić i Lima koji je pronašao Krstanovića. Napadač Slavena snažno je pucao s 15-ak metara, ali je njegov udarac vrhunskom reakcijom obranio vratar Lokomotive. Koprivnička je momčad u vodstvo stigla u 62. minuti. Nakon jednog kornera najbolje se snašao Bogojević i iz blizine zatresao mrežu za 1:0. Dvanaest minuta kasnije Lokomotiva je izjednačila na 1:1 pogotkom Tolića. Desetak minuta prije kraja susreta Goda je izvrsnim centaršutom pronašao Krstanovića koji iz odlične prilike glavom puca ravno u Grbića. Pokušavali su Lulić i Bogojević udarcima iz daljine, ali vratar Lokomotive danas je imao svoj dan.

U idućem kolu Slaven Belupo će ponovno biti domaćin. U petak će od 20 sati u Koprivnici ugostiti Inter iz Zaprešića.

34. kolo HT Prve lige

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 12.07.2020.

NK Slaven Belupo – NK Lokomotiva 1:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Ježina – Božić, Paracki, Zirdum – Bogojević, Bačelić Grgić, Brković (od 90. Međimorec), Lulić, Goda – Krstanović, Lima (od 57. Etoundi). Trener: Tomislav Stipić.

NK LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Kolinger (od 70. Gluhaković), Kovačić, Čeliković – Cokaj (od 68. Majić), Jakić – Kastrati, Tolić, Uzuni – Tuci (od 68. Budimir). Trener: Goran Tomić.

Suci: Marin Vidulin (Kanfanar), Robi Kezele (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka), Tino Krečak (V.Gorica)

VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Goran Peraica (Šibenik)

Delegat: Mladen Žugec (Sv. Nedelja)

Kontrolor: Miroslav Vitković (V.Gorica)

Žuti kartoni: Bogojević 36′ (Slaven Belupo); Tolić 53′, Majić 80′ (Lokomotiva)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Lokomotiva)

Strijelci: 1:0 Bogojević 62′, 1:1 Tolić 73′

(NK Slaven Belupo)

zatvori