Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić predstavnicima udruga uručio drugi dio ugovora o sufinanciranju programa i projekata

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas je u Inkubatoru kreativnih industrija uručio preostala 53 ugovora za udruge i samostalne umjetnike ukupne vrijednosti oko 342 tisuće kuna koje su koprivničke udruge uspješno prijavile na ovogodišnje javne pozive Grada Koprivnice za sufinanciranje programa i projekata.

Zbog epidemioloških mjera, prvih 18 udruga svoje je gotovo pola milijuna kuna vrijedne ugovore primilo prije deset dana. Ukupna sredstva kojima Grad podržava rad udruga i samostalnih umjetnika tako iznose gotovo 830 tisuća kuna.

– Nema života u gradu bez ljudi, bez programa i projekata koje spremaju, a znamo koliko nam je važno da se među nama širi jedna zdrava i pozitivna energija. Zbog toga sam vam izuzetno zahvalan što ste upravo vi spremni kroz svoje ideje i trud davati cijele sebe za ovaj grad. Naša zajednička suradnja nastavlja se i dalje, a u nama možete uvijek imati pouzdanog partnera – rekao je Jakšić prilikom podjele ugovora.

Na predaji ugovora bili su i dogradonačelnica Melita Samoborec, pročelnica Ana Mlinarić i pročelnik Dario Jembrek.

U 2020. godini raspisano je ukupno sedam javnih poziva u vrijednosti 1.680.000 kuna, ali zbog pandemije COVID-19 dio programa nije ili se neće održati, a sve temeljem očitovanja udruga.

Još su objavljeni javni pozivi s rokom do 15. prosinca i za njih će se ugovori sklopiti naknadno. Radi se o Javnom pozivu za sufinanciranje manifestacija i festivala u organizaciji udruga građana (400.000 kn), Javnom pozivu za razvoj kapaciteta – prijevoz (130.000 kn) i Javnom pozivu za razvoj kapaciteta – tehnička oprema (30.000 kn).

(Grad Koprivnica)

zatvori