Petak, 26. travnja 2024.

Folklorni ansambl Koprivnica osmislio zanimljivu zamjenu za festival folklora Iz bakine škrinje

Sredinom srpnja u Koprivnici se 13. godina zaredom održavao Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje”.

Upravo je 14. izdanje spomenutog festivala trebalo biti održano od 8. do 12. srpnja uz goste iz Ukrajine, Alžira, Portugala, Austrije i Slovenije. Naime, Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ 13 godina u kontinuitetu dovodio je u Podravinu i Prigorje grupe iz cijele Europe koje su svoju kulturnu baštinu i plesnu i glazbenu tradiciju prezentirale ljubiteljima folklornog stvaralaštva.

No, zbog općepoznate situacije s koronavirusom festival je morao biti odgođen, međutim organizatori su osmislili način kako sugrađanima dočarati barem mali dašak festivala.

Bez glavnih sadržaja koji su činili svih 13 godina festivala, održat će se program pod nazivom “Čekajući 14. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje”. U sklopu Koprivničkih dana kulturne baštine izloge Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” krase fotografije FA Koprivnica, koje donose ljepotu narodnog ruha, simboliku kola, tradicije i zajedništva.

Uz to, članovi ansambla u subotu će zaplesati na glavnom koprivničkom trgu, no u drugačijoj formi od uobičajenog te u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Od 10 sati na Zrinskom trgu tako možete popratiti flash mob.

zatvori