Subota, 20. travnja 2024.

Farmaceuti kreću već u subotu, kako će izgledati momčad u novoj sezoni?

Slaven Belupo tek je prošlog petka u Gorici završio 13 mjeseci dugačku sezonu 2019./2020.

U toj sezoni osvojili su 39 bodova i 7. mjesto u Hrvatski Telekom Prvoj ligi te igrali polufinale Kupa u kojem su izbačeni od Lokomotive s 3:1. Sezonu je na klupi započeo Ivica Sertić pa palicu predao Tomislavu Stipiću. Dojma smo da je Stipić podigao igru na višu razinu, no isto tako da su za dobre izvedbe na terenu nagrađeni s premalo osvojenih bodova. U post-korona razdoblju HNL-a najviše se može žaliti za porazom na Maksimiru kada je Petković zabio u 90. minuti za 3:2 te Liminim promašenim penalom kada je “desetkovani” Slaven mogao do boda.

Vremena je malo, upitnika puno. Prvi trening je u subotu, 1.8., a prvo kolo već 15.8.
Stipić ostaje na kormilu Farmaceuta do 2022. godine, no kako će mu izgledati sastav za sezonu 2020./2021.? Prijelazni rok je dug, od 27.7. do sredine listopada. Prema pouzdanim informacijama koje daje Transfermarkt ugovorne obveze ističu legendarnom bivšem kapetanu Mateasu Deliću, domaćem stoperu Međimorcu, Krstanoviću, Etoundiju i Markoviću koji se u klub vratio posljednjih mjesec dana. Navodno će Soldo ostati na posudbi i sljedeće sezone, Lulić bi mogao biti otkupljen, a Hajdukovci Šego i Mikulić vraćeni na Poljud. Mladi Havelka kalit će se u drugoligašu Međimurju.

Puno je upitnika pa krenimo redom. Je li Delić odradio svoje posljednje minute u dresu Slavena, odlazi li pouzdani Međimorec, te tko će zabijati golove? Šego neće ostati na posudbi, Limi, Jeffrenu i Etoundiju ističu ugovori, a legendarni Krle još službeno nije potpisao novi ugovor. U kuloarima se spominju inozemni transferi koje bi mogli ostvariti Bogojević, Filipović i Goda.

Sigurno je da će Farmaceuti biti potpuno izmijenjeni u novoj sezoni, mnogim igračima u HNL-u ističu ugovori te je pitanje koga uprava Farmaceta ima želje i moći potpisati. Zanimljiva imena na tom popisu su Šime Gržan, Ivan Mamut, Dmytro Lopa, Ivan Močinić, Slavko Blagojević, Serdar Serderov ili možda “zaigrani” Sammir… Mnogo toga bit će jasnije u narednim danima, odnosno tjednima, ali znamo da će ovo sigurno biti vruć kolovoz u Miškininoj.

zatvori