Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Darko Sobota prisegnuo za zastupnika u Hrvatskom saboru, do lokalnih izbora Županija s jednim zamjenikom

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a Darko Sobota prisegnuo je na današnjoj konstituirajućoj sjednici za zastupnika u Hrvatskom saboru.

Tako će Koprivničko-križevačka županija i u netom započetom sazivu Hrvatskog sabora imati saborskog zastupnika iz redova HDZ-a.

“Darko Sobota u Hrvatskom saboru zastupat će interese ovoga kraja i boriti se za značajne infrastrukturne projekte bitne za razvoj Koprivničko-križevačke županije”, poručili su iz županijskog HDZ-a.

Sobota je proteklih 11 godina bio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije te je na tu dužnost zbog nespojivosti s mandatom saborskog zastupnika podnio ostavku. Kako doznajemo od pročelnice Službe ureda župana Melite Ivančić, do sljedećih lokalnih izbora na njegovu funkciju ne dolazi nitko već će Županijom upravljati župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić.

Sobota je od 1997. do 2003. godine, uz redovan posao, obnašao i dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a od 2003. do 2009. godine profesionalno obnaša dužnost načelnika Općine Kalinovac. Od 17. svibnja 2009. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije. Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1991. godine, a obnašao je niz stranačkih dužnosti dok je na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije izabran 2012. godine. Ujedno je i član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a. Hrvatski je branitelj i nositelj Spomenice domovinskoga rata 1990. – 1992. godine.

zatvori