Snimio Zoran Vlah.
Nakon više od deset godina, u Dravu iz Novigrada Podravskog vratio se trener Darko Napan. Novigradski klup sredinom lipnja napustio je dotadašnji trener Dejan Ruk.

Napan je upravo u Dravi započeo svoju dugu igračku karijeru u kojoj je tresao mreže u dresu Varteksa, Slaven Bilokalnika i, u mnogim sezonama, Podravca iz Virja. Kasnije je kao trener vodio spomenutu Dravu, zatim Mladost iz Kloštra Podravskog, Podravac iz Virja, Bratstvo iz Kunovca…

Novigradska Drava s pripremama je počela 20 srpnja. – Imamo 12 domaćih igrača, četvorica mladih od kojih su dva domaća došla su nam iz Virja. Očekujemo i jednog ili dvojicu igrača s bjelovarskog područja, kao i trojicu sa zagrebačkog – rekao je Napan, dodavši kako je cilj u skoroj budućnosti vratiti u klub preostale domaće igrače.

Dogovorene su i prijateljske utakmice. U nedjelju u Novigradu gostuje Starigrad. Novigraci sljedećeg vikenda, 1. i 2. kolovoza, sudjeluju na turniru u Miklinovcu gdje će uz njih i domaćina igrati i Lipa iz Hlebina i Osvit iz Đelekovca. Tjedan dana kasnije protivnik će im biti Mladost iz Sigeca, a za 16. kolovoza dogovoreno je gostovanje u Herešinu kod Omladinca.

– Želja nam je da se stabiliziramo u sigurnoj zoni. Ima dosta promjena, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali atmosfera je pozitivna i dobra – rekao je Napan. – Posebno želim zahvaliti Općini, gospodinu Levaku, logističaru Vedranu kao i ostalim kibicima na izuzetnoj požrtvovnosti i financijskoj pomoći. Treniramo četiri puta tjedno, nadamo se da ćemo spremni i bez ozljeda dočekati prvenstvo. Samo da epidemiološka slika dozvoli normalan rad i život prije svega – zaključio je Napan.