Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: DAN OPĆINE KALNIK Mladen Kešer: Moja vizija Kalnika je kao malog alpskog grada do Križevaca

Povodom proslave Dana općine Kalnik jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik.

Načelnik Općine Mladen Kešer kao ostvarene investicije istaknuo je rekonstrukciju Trga Stjepana Radića vrijednog šest milijuna kuna, u cestovnu infrastrukturu uloženo je također šest milijuna kuna, a s radom je počeo i dječji vrtić, piše prigorski.hr.

– Nije bilo lako raditi. Mi smo seoska sredina, a moje su vizije malo više od toga da kopamo grabe, kanale, i često sam nailazio na kritike. Zato kada imaš cilj, ne smiješ se bojati, narod te neće odmah podržati, ali kasnije će te na izborima nagraditi kada prepoznaju tvoj rad – naglasio je Kešer.

Dodao je da će u budućnosti Kalnik biti mali, planinski gradić.

– Kad pogledate prema dolini, vidite da nema niti jedne neobrađene trunke zemlje i to je ključ uspjeha kalničkog čovjeka, to su vrijedne ruke i one zaslužuju poštovanje i pozornost svakoga počevši od europskih institucija, koje su prihvatile naše programe, pa do Vlade koja mora voditi brigu o ruralnom razvoju, jer bez njega nema Hrvatske. Moja vizija je novi Kalnik – istaknuo je Kešer.

Kalnik je slikovito opisao kao srce Hrvatske, okružen Zagrebom, Križevcima, Koprivnicom, Čazmom te pozvao mlade da dođu živjeti na Kalnik.

– Moramo spojiti cestu preko brda kako bi milijuni turista dolazili ovuda. To je ogroman novac u pitanju. Planovi se rade. Moramo obnoviti naš Stari grad. U Škotskoj on ne bi tako izgledao. Poručujem predsjedniku Vlade i ministru kulture da dođu na Kalnik da vide taj biser i pruže support načelniku Kalnika. Imamo projekt od 15 milijuna kuna i vjerujem da će Vlada reći da je taj projekt od strateškog interesa i pomoći, a ne da takve stvari moramo kandidirati.

Moja vizija Kalnika je mali alpski grad do Križevaca, ali svi moramo mijenjati svoju svijest počevši od nas. Vjerujem da kada sagradimo novi Kalnik bit će poželjno mjesto za život i da će rasti broj stanovnika. Napravili smo dobre temelje i sada moramo graditi kuću – zaključio je Kešer.

zatvori