Srijeda, 24. travnja 2024.

Centar kompetentnosti: Bude li sve po planu, najesen kreću radovi na školama u Koprivnici i Đurđevcu

Radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji održan je danas u prostorijama Županijske uprave. Sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec uvodno je izvijestio o dosad provedenim aktivnostima prve faze projekta koji se uz tehnički dio odnosi i na uspostavu Centra.

– Unatoč epidemiji koronavirusa, dinamika provedbe projekta nije se promijenila i sve se odvija u skladu s planovima. U kolovozu će biti dovršena izrada projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega će u rujnu biti ispunjeni preduvjeti za provođenje postupka javne nabave za infrastrukturne radove. Ukoliko će sve biti po planu, u studenome će započeti i konkretni radovi na objektima u Koprivnici i Đurđevcu – kazao je Masnec.

Foto: kckzz.hr

Župan je dao podršku Projektnom timu te zahvalio članovima na predanom radu koji je rezultirao iznimno važnim projektom ukupne vrijednosti 61 milijun kuna.

– Centru kompetentnosti dajemo maksimalnu podršku jer je, uz projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana, riječ o kapitalnom projektu u sektoru obrazovanja koji će podići kompetencije učenika i nastavnika na višu razinu te kroz moderne kurikulume transformirati strukovno obrazovanje na području županije u nova zanimanja prilagođena vremenu i trendovima. Uz rekonstrukciju postojećih škola te nabavu opreme, projekt ima i vrlo važnu dodatnu vrijednost u smislu suradnje Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama na području županije sukladno potrebama tržišta rada. Vjerujem kako će se obje faze projekta Centra uspješno realizirati – istaknuo je župan.

U prvoj fazi projekta, koji će biti financiran s 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekonstruirat će se zgrade Obrtničke škole Koprivnica i partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac te nabaviti specijalizirana oprema.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori