Petak, 19. travnja 2024.

Županija za projekte vjerskih zajednica i udruga iz područja kulture osigurala 1,3 milijuna kuna

U prostorijama Županijske uprave proteklih nekoliko dana traje potpisivanje ugovora o korištenju sredstava proračuna Koprivničko-križevačke županije za sufinanciranje programa i projekata udruga i ustanova iz područja kulture te vjerskih zajednica u 2020. godini.

Ove godine Županija sufinancira 80 projekata i programa iz područja kulture te uz redovno financiranje rada bibliobusne službe gradskih knjižnica u Koprivnici i Križevcima te rada Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama izdvaja 1.320.000 kuna.

Ugovore s predstavnicima ustanova, udruga i vjerskih zajednica potpisao je župan Darko Koren koji je tom prilikom naglasio važnost koju Koprivničko-križevačka županija, bogata kulturnom baštinom i tradicijskom kulturom, posvećuje razvoju tog vrlo važnog segmenta društva.

– Promicanju kulture, uz ustanove u kulturi, značajno doprinose udruge civilnog društva, osobito u području razvoja kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanja tradicijske kulture i kulturnog identiteta Koprivničko-križevačke županije. Na to smo ponosni te značajnim financijskom doprinosom sudjelujemo svake godine kako bi udrugama, ustanovama i vjerskim zajednicama pomogli u realizaciji projekata koje su kandidirali na natječaju. Osigurali smo preko 1,3 milijuna kuna u što je uključeno i redovno financiranje rada Galerije u Hlebinama te rada bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima. Sukladno prilikama i mogućnostima pratimo sve te potrebe i vjerujem kako ćemo i ove godine na tom polju učiniti mnogo unatoč ovim izvanrednim okolnostima – kazao je župan prilikom potpisivanja ugovora.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori