Utorak, 23. travnja 2024.

Zorana Đurašević dobila je nagradu za najkreativniju i najpoučniju priču o Zmajčeku Pozojčeku

Učenici Područne škole Veliki Poganac osvojili su nagrade na natječaju “Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka” kojeg je raspisala Udruga Mlada pera iz Međimurja.

– Mali književni stvaraoci iz naše škole istraživali su povijest svog kraja i napisali zanimljive priče, u koje su na kreativan način “ubacili” lik Zmajčeka Pozojčeka. Među 44 objavljene priče nalaze se i priče troje naših učenika – rekla je učiteljica Marina Levak.

Levak je dodala da će priče i ilustracije učenika trećeg razreda Darija Smoljanovića, “Na krilima Zmajčeka Pozojčeka” i Tamare Škrlec “Nikolin pomagač Zmajček Pozojček” biti objavljene u slikovnici koja će biti predstavljena u vrijeme Porcijunkulova u Čakovcu.

Učenica četvrtog razreda Zorana Đurašević dobila je nagradu za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske sa svojom pričom “Balade Zmajčeka Pozojčeka”. Uz svoj primjerak slikovnice, dobit će i plaketu Zlatno pero te 500 kuna novčane nagrade.

– Učenica Zorana Đurašević i inače voli pisati priče, a i sama je ilustrirala jednu svoju priču. Nagrada koju je osvojila pokazatelj je da se njezina ljubav prema pisanju i čitanju isplatila – kazala je učiteljica.

zatvori